Home Välkommen till Betsson Fredrik Ljungberg!

Välkommen till Betsson Fredrik Ljungberg!

4 min read
0
640

Välkommen till Betsson Fredrik Ljungberg!

Välkommen till Betsson Fredrik Ljungberg!

Efter att ha hållit er på halster under det senaste dygnet så är det nu dags att avslöja vårt stjärnförvärv, Fredrik Ljungberg!

Fredrik är en spelare som jag haft chansen att möta några gånger under början av hans karriär. Första mötet var på våren 1995 på Råsunda, då jag gjorde min första säsong i Allsvenskan – som 28-åring. Fredrik Ljungberg var då 18 år och Sveriges största talang.

Vi hann möta varandra i Allsvenskan och i träningsmatcher innan han köptes av Arsenal 1998. Oftast var de jobbiga matcher, dels för att Halmstad var ett bra lag, vann Allsvenskan 1997 – men också för att man behövde möta en rivig, teknisk och småelak djävel på mittfältet. Att han dessutom hade ett internationellt klipp i steget gjorde inte saken lättare.

Alla som idrottat och kanske speciellt i en lagidrott, vet när man möter en spelare ”som inte hör hemma” på den nivån. Så var känslan med Fredrik. Även om jag var långt från bäst så hade jag en hyfsad kontroll på lagen och spelarna under mina säsonger i Allsvenskan. Detta besannades när Arsenal köpte honom till Premier League under 1998 och de otroligt framgångsrika säsongerna för Londonklubben, var ett kvitto på uppfattningen jag hade.

När vi sen också möttes på Wembley i Champions League slutspelet 1999 och Fredrik gjorde 1-0 målet i 27:e minuten (efter passning av Dennis Bergkamp) insåg jag att han tagit ytterligare steg i sin utveckling. Inte bara bli köpt till Arsenal, utan också var en av de bästa spelarna.

Fredrik Ljungberg är en av de mest målmedvetna vinnarskallar jag mött. Att möta honom på planen var alltid en utmaning – men nu är det skönt att ha honom i samma lag.

Välkommen till Betsson Fredrik, låt oss vinna matchen. Du gör målen, jag spelar fram.

Load More Related Articles
Load More By John Cartman
Load More In 

Check Also

STS won in the SBC Awards 2019

STS – the largest bookmaker in Poland, which also operates in several European markets – w…